Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να καθαρισετε καμενο φαγητο απο την κατσαρολα!

Ξεχαστήκατε κορες με το σερφαρισμα στην μπλογκογειτονια και σας κάηκε το φαγητο;
Κανενα προβλημα.......
το φαγητο μαλλον το πεταμε αλλά οχι και την κατσαρολα.
Ενας ευκολος τροπος(το εχω δοκιμασει) ειναι ο εξης:
Βαζετε στην κατσαρολα αναψυκτικό τυπου κόλλα να σκεπαζει το καμμενο μερος καλά και την βαζετε στο ματι να παρει μια βραση.
Μετα την αφηνετε να κρυωσει λιγο και με το σφουγκαρι και λιγη σοδα φαγητου(σκονη) τριβετε την κατσαρολα, σας δινω το λογο μου οτι θα αστράφτει!!!!!

Σχόλια

Ο χρήστης eleni είπε…
Πουαντερί,πολύ καλή νοικοκυρά δεν είμαι και αφηρημένη είμαι κι όπως καταλαβαίνεις έχω κάψει φαγητό άπειρες φορές.Πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου.

Έλα όμως που καίω και άδειες τις κατσαρόλες!Ανάβω λάθος μάτι και το παίρνω είδηση αργά.Έχω πετάξει κατσαρόλες...!
Ισχύει το ίδιο;
Ο χρήστης πουαντερι είπε…
οχι η κοκα κολα βγαζει τα καμμενα φαγητα, για τις αδειες κατσαρολες νομιζω πως πρεπει να την αφησεις να κρυωσει μονη της και μετα να δεις αν κανει καλη επαφη στο ματι.
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Και εμείς την πίνουμε κανονικά, εεεε???? Τελικά, μήπως έχουμε τάσεις αυτοκαταστροφής????
Ο χρήστης Isida είπε…
Kαλημέρα!
Μην ξεχνάτε και το ξύδι, εξαφανίζει κάθε ίχνος μυρωδιάς!
Ο χρήστης kiki είπε…
Το έχω διαβάσει κι εγώ για τα αναψυκτικά κόλα. Επίσης αν τα βάλουμε να πάρουν μια βράση με απορρυπαντικό πιάτων, μετά καθαρίζονται πιο εύκολα.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
πουαντερί μερσί, για μένα είναι αυτό που καίω το ρύζι:(
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
καλημέρα!
πολύ καλό tip, δεν το ήξερα, καιρός να προμηθευτώ μια κόλα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…