Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατι για τον βηχα!

Καλημερα σας!!!!
Ωραιο το φθινοπωρο και τα χρωματα του, ωραιες οι βροχουλες, αλλά δυστυχως μας ερχονται και τα πρωτα κρυολογηματα, βηχας συναχι κ.λ.π.
Ενα ροφημα που μου το ειχε μαθει ενας καλογερος που ετυχε να με δει να βηχω σαν τρελη ειναι αυτο που θα σας πω, το οποιο εχει πολυ καλα αποτελεσματα, αν και η γευση του δεν ειναι και απο τις καλυτερες.....
αλλά θα μου πειτε και τα σιροπια του φαρμακιου φαρμακι ειναι.
Λοιπον...
σε ενα μεγαλο μπρικι στιβουμε μισο λεμονι και ριχνουμε και την λεμονοκουπα μεσα,
δυο-τρια κλαδακια τσαι βουνου,
5 καρφια γαρυφαλλο,
1 -2 κουταλιες μελι,1 κουπα νερο
και τα αφηνουμε να βρασουν λιγο να αφησουν τα αρωματα τους.
Το πινουμε οταν ειναι χλιαρο και οχι πολυ καυτό γιατι δεν κανει καλο στον λαιμο το καυτο.

Θα δειτε πως μαλακωνει τον βηχα και αποφραζει τον λαιμο μας.
Μπορειτε να πιείτε οσο θελετε αλλά το καλυτερο αποτελεσμα ειναι οταν το πιείτε πριν τον υπνο.

Περαστικα στις κρυωμενες!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Εύα είπε…
καλα,λεμε οτι ειστε ΘΕΕΣ!Τοσες συνταγες για το βηχα μας,να'στε καλα κοριτσια.Πουαντερι μου τη δικη σου τη δοκιμαζω παραυτα γιατι ναι μεν στυλωθηκα αλλα το στηθος ποναει απο το βηχα κι οσο να'ναι ενα βρασιμο ακουγεται γμτ :-(
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
μερσί πουαντερί,
εμένα δεν μου κάνει κακή η γέυση που λές..
Ο χρήστης eleni είπε…
Πουαντερί,ευχαριστούμε που σκέφτεσαι τις αρρωστούλες.
Τσαγάκι του βουνού έχω,τα υπόλοιπα υπάρχουν,θα το φτιάξω το ρόφημα.
Και σε μένα η γεύση καλή φαίνεται.Λες πως δεν είναι ό,τι καλύτερο από γεύση-μήπως επειδή έχει πολύ λεμόνι;
Ο χρήστης πουαντερι είπε…
κοριτσια λεω για την γευση επειδη ρίχνοντας την λεμονοκουπα μεσα στο ροφημα που βραζει πικριζει λιγο αλλά αυτη η σπιρταδα ειναι μαλλον που κανει καλο στο βηχα.
Ο χρήστης popelix είπε…
Να 'σαι καλά, αχρείαστο να 'ναι το βραστερό σου ;-)
Ο χρήστης kiki είπε…
Τέλειο. Τα ξέρω τα γιατροσόφια πλην της λεμονόκουπας. Ίσως βοηθάει το έλαιο της φλούδας του λεμονιού. Επίσης παιδιά, το τζίντζερ βοηθάει στο κρυολόγημα. Τριμμένο τζίντζερ μέσα σε τσάι με μέλι.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
νοστιμότατο είναι! κι εγώ συνυπογράφω το ζιγγίβερι της κικής,για το κρύωμα, όπως επίσης και το θυμάρι για το βήχα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ωωωω...να μην το εχουμε νωριτερα...κι ηταν η κορη μου ενα μηνα με το λαιμο χαλια...θα το κρατησω!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Μπράβο! Τι ωραίο και εύκολο και στην κατάλληλη στιγμή! Ευχαριστούμε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο.Υλικά
131 γρ. λάδι καρύδας
85 γρ. φοινικέλαιο
198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο καριτέ

63 γρ. καυστική σόδα
84 γρ. νερό απιονισμένο
80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε)

Στο tracing πρόσθεσα:
2 κ. σ. σκόνη γάλα
2 κ. σ. παγωμένο νερό
1 κ. σ. μέλι
½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου

Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς.
Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω.
Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι!

Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έστω κρεμ, ενώ ξε…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…