Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλφαβητάρι ομορφιάς:Λ για λάδι

Στην Ελλάδα,όταν λέμε λάδι,εννοούμε πάντα ελαιόλαδο,τόν"υγρό χρυσό" όπως το ονόμαζε ο Όμηρος.Και πράγματικά είναι αληθινό χρυσάφι,πολύτιμο για τις αντιοξειδωτικές,αναπλαστικές και μαλακτικές του ιδιότητες.Για τους μεσογειακούς λαούς γενικότερα δεν σημαίνει μόνο τροφή:το χρησιμοποιούσαν σα φάρμακο,σε μαγικές και θρησκευτικές (σήμερα στη βάπτιση) ιεροτελεστίες,ακόμη σαν καύσιμο σε λάμπες,για παρασκευή σαπουνιού,σαν καλλυντικό.Πλούσιο σε βιταμίνη Ε,πολυφαινόλες,αλλά και χλωροφύλλη(ειδικά το παρθένο),υψηλά ποσοστά βιταμίνης Κ και ιχνοστοιχεία-νάτριο,κάλιο,σίδηρο-αποτελεί ένα πρώτης τάξης καλλυντικό για το δέρμα και τα μαλλιά.

Στο παιχνίδι της μόδας και στη στροφή των τελευταίων χρόνων στη μεσογειακή διατροφή έχουν μπει και σχεδιαστές,π.χ. οPhilippe Starck κυκλοφόρησε ισπανικό ελαιόλαδο σε εκκεντρική συσκευασία.



Πάμε να δούμε τι μπορεί να κάνει το λάδι για την ομορφιά μας:



-εποχική ξηροδερμία:ελαφρύ μασάζ το βράδυ,ώσπου να εξαλειφθεί το πρόβλημα

-θαμπά νύχια:μασάζ με λάδι σε ροδέλα βαμβακιού

-απαλό δέρμα:στη μπανιέρα εκτός από αιθέρια έλαια προσθέτουμε και μερικές κουταλιές λάδι

-σκληροί αγκώνες:σε ένα λεμόνι κομμένο στη μέση ρίχνουμε λάδι,ακουμπάμε τους αγκώνες για 10΄

-για ντεμακιγιάζ:σε λίγο βαμβάκι μόνο του ή με γάλα καθαρίζει πολύ καλά το μέικ απ,τρέφει το δέρμα και τις βλεφαρίδες επίσης, αν το συνδυάσουμε με αμυγδαλέλαιο

-για τα μάτια:όταν δεν έχουμε κρέμα ματιών,χρησιμοποιούμε λαδάκι για τις ρυτίδες,αυτό ισχύει βεβαίως και για ολόκληρο το πρόσωπο.

-για τα μαλλιά:μια μάσκα με χλιαρό ελαιόλαδο-τυλίγουμε τα μαλλιά σε ζεστή πετσέτα για μισή ώρα- θα τα θρέψει και θα τα τονώσει.Προσοχή στο λούσιμο...!Πρώτα βάζουμε σαμπουάν και μετά νερό ,για να φύγει καλά το λάδι

-για όμορφο μπούστο:κάνουμε κομπρέσες,καλύπτουμε με ζεστή πετσέτα για 10΄.Για πιο δραστική θεραπεία συνδυάζουμε το λάδι με ένα κρόκο αβγού,λίγο χυμό λεμονιού και κάνουμε μασάζ.Για όσες αντέχουν την αβγίλα αφήνουμε όλη τη νύχτα.

-για σκασμένα χείλια:ελλείψει άλλου ενυδατικού,το λαδάκι θα κάνει εξαιρετική δουλειά.
Αυτές είναι λίγες από τις απλές χρήσεις του ελαιόλαδου στην επιχείρηση"όμορφη επιδερμίδα",για περισσότερο πολύπλοκες συνταγές και το aroma και τα ελιξήρια της Μάγισσας διαθέτουν.



ΥΓ.Η εικόνα,άκου Deli,είναι από το net,από τη σελίδα"έξτρα παρθένο άθερμο ελαιόλαδο-προστατευμένη γεωγραφική ένδειξη Ζακύνθου"

Σχόλια

Ο χρήστης heart n soul είπε…
eleni βγήκατε λάδι! πολύ μ'αρέσουν όλες οι ιδέες, περιποίηση από την κορυφή ως τα νύχια. Κι αυτό το "αθέρμουτο" -που το λέγανε στο χωριό- σκέτη υγεία, ένα κουταλάκι το πρωί πριν το πρωινό λέει
Ο χρήστης kiki είπε…
Ωωωω Ελενίτσα! Τι ωραία τιπ ομορφιάς είναι αυτά! Όσο για τη φωτό, αν θέλεις σου στέλνω ορίτζιναλ φωτό από ζακυνθινές ελούλες....:-)
Ο χρήστης eleni είπε…
Heart,τι καλύτερο από λαδάκι,όταν έχουμε τεμπελιές για τα "μαγειρέματά μας;
Τις έχω δοκιμάσει,εκτός απ΄αυτή για το μπούστο(τις έχω μερικά χρόνια σ΄ένα τετραδιάκι κι ανατρέχω σ΄αυτές)
Ο χρήστης eleni είπε…
Deli μου,αυτές οιεύκολες ιδέες για περιποίηση είναι ό,τι πρέπει,όταν μας λείπει ο χρόνος για κανονική κούρα ομορφιάς.

Δεν έμαθα ακόμη να περνώ τις φωτογραφίες στο lap,πάντως σ΄ευχαριστώ πολύ για την πρόταση,αλλά που να ξέρεις τι θα μου έρθει στο μυαλό να αναρτήσω(και πάντα αργά)
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
εδώ το 'μαθα: λάδι με ζάχαρη για απολέπιση στα χέρια, πριν την κρέμα.
εξαιρετικό!

της μαμάς σου ιδέα heart ή δεν θυμαμαι καλά;
πάντως, μαμα την κάνει :))
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Eλένη!
τα καλύτερα tips από το καλυτερο ελληνικό προϊόν, άψογη!
Ο χρήστης eleni είπε…
Μαριλένα γεια σου,
έχεις δίκιο για το λάδι με τη ζάχαρη,μου διέφυγε κι όμως το κάνω τακτικά.
Ο χρήστης eleni είπε…
Μάγισσά μου σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Πιο παλιά δεν του δίναμε σημασία-μπορώ να πω ότι γκρινιάζαμε κιόλας αν το χρησιμοποιούσαν οι μαμάδες μας.Πόσο άδικο είχαμε;
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Μαριλένα σας βάζω 9, για 10 με τόνο θα ξαναδιαβάσετε τα ποστ:))) 10 με τόνο παίρνετε όμως που το κάνετε το σκραμπάκι:)
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Heart και το εννιά, μου κάνει :))

Ελενη, ευχαριστώ για τη συμβουλή με το σαμπουαν και τα μαλλια: εγώ πάντα νερό πρωτα και μου έβγαινε το λαδι, για να βγάλω το λαδι :))
Ο χρήστης eleni είπε…
Μαριλένα κι εγώ ώσπου να μάθω το μυστικό υπέφερα να βγάλω το λάδι...ήμουν σαν "λαδωμένος ποντικός",που λένε και στο χωριό μου.
Ο χρήστης popelix είπε…
Όλο λέω ότι θα κάνω μάσκα στα μαλλιά για αυτή την ρημάδα την ξηροδερμία που μου σπάει τα νεύρα ... Ειδικά τώρα με το κόλπο του σαμπουαν! Σκεφτόμουν να φτιάξω και καμία λοσιόν ανακουφιστική για στιγμές μεγάλης ... φαγούρας, μπας και αποφύγω την κορτιζόνη. Σκέφτομαι να κάνω ένα βραστό με δάφνη, εκινάχεια, καλέντουλα και χαμομηλάκι για να ανακουφίσω το κεφαλάκι μου! Προτάσεις δεκτές ;-)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
popelix, αλόη;
Ο χρήστης popelix είπε…
Καλή ιδέα heart, έχω και ένα σωληνάριο ΒΙΟ! Πώς ακριβώς λες να γίνει η εφαρμογή;
Ο χρήστης heart n soul είπε…
όταν τη χρησιμοποιώ μόνη της στεγνώνει και "τραβάει", έτσι νομίζω ότι θα είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθεί ως ένα από τα συστατικά της λοσιόν. Ή ίσως μίγμα αλόης και ελαιόλαδου;
Ο χρήστης popelix είπε…
Χμμμμ ... σίγουρα θα μπει στη λοσιόν! Τη έβαζα και σε κάποια άλλη που έφτιαχνα για να καθαρίζω τα μικρά ;-)
Ο χρήστης eleni είπε…
Heart,Popelix,πολύ ενδιαφέρων διάλογος:για την αλόη συμφωνώ,αφού είναι γνωστές οι αντιφλογιστικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές της.
Όμως και η τσουκνίδα αναφέρεται(τα βότανα στη ζωή μας-πάπυρος πρες) για μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού.Γράφει ότι μ΄αυτό αντιμετωπίζεται τόσο η ενοχλητική ξηροδερμία,όσο και η πυτιρίδα.
Ο χρήστης Natassa είπε…
καλά το λέω εγώ ότι όλοι αυτοί οι διάσημοι την τύφλα τους δεν ξέρουν, καλά έβαλε το ΄'ονομα του σε Ισπανικό ελαιόλαδο ...$@#%*^()&)... δεν λέω να το βάλει στο ελληνικό που είναι By far το καλύτερο αλλά βάλτο βρε χριστιανέ στο καλαβρέζικο στης Τοσκάνης που έχει και πρεστιζ ...αλλά θα μου πεις οι μάγκες οι Ισπανοί μ αυτά και μ αυτά επικρατούν ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΜΕ παραληρώ πάλι με το ελαιόλαδο...
πάντως η ανάρτηση πααααρα πολύ καλή!
Ο χρήστης eleni είπε…
Νατάσσα,έχεις δίκιο,σήμερα όλα εξαρτώνται από την παρουσίαση των προϊόντων στην αγορά.
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Eλένη, χτες το βραδυ με εσωσες!
μα, κυριολεκτώ.
από αλλεργία (μάλλον) να εχω μια εξαιρετικά έντονη φαγουρα στο κεφάλι, η οποια να μην περνάει και να μην ανακουφίζεται με ΤΙΠΟΤΑ.

και να μην έχω σπιτι, κανένα αντισταμινικό: ουτε ζιρτέκ, ουτε αέριους, ουτε την αλλη τη βλακεια που με κανει και μοιαζω σαν μαστουρωμένη μεσοκοπη. τίποτα λέω.

κι εκεί που ήμουν έτοιμη να βγω για φαρμακείο, θυμηθηκα το λαδι.
άλλειψα το κεφαλακι μου και μετά απο ένα τεταρτάκι, ήμουν εντάξει.
εντάξει, εντάξει δόξα τω Θεώ.

έστειλα και την Ελενη να διαβασει την οδηγια για το πως λουζομαστε κι όλα καλά.

μακρυγόρησα, αλλά δε μπορείς να φανταστείς τι εφιάλτη περασα.

τελος παντων, τέλος καλό όλα καλά :))
κι ευχαριστώ,
πολύ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ