Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρέμα προσώπου για ώριμες επιδερμίδες

Άρχισα να πειραματίζομαι και με κρέμες όπως καταλάβατε. Μου άρεσε πολύ η κρέμα βανίλια αλλά δεν είχα όλα τα απαραίτητα υλικά. Σκέφτηκα να κάνω μια παραλλαγή για την πεθερά-πειραματόζωο :-)
Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό. Οι ώριμες επιδερμίδες, έχουν ανάγκη από υγρασία και λιπαρότητα αφού καθώς τα χρόνια περνάνε, το δέρμα χάνει την υγρασία του και την ελαστικότητά του.
Πάμε λοιπόν!

Παραλλαγή κρέμας βανίλια για μουστόγρ.... εεεεε.... για ώριμες επιδερμίδες.

Για τα έλαια:
~1 1/2 κ.γ. βούτυρο κακάο
~2 κ. γ. λάδι jojoba
~1 κ.γ. λάδι νυχτολούλουδο
~αμυγδαλέλαιο μέχρι να συμπληρωθεί το 1/4 της κούπας με έλαια
~1 κ. σ. κερί μέλισσας
~2 κάψουλες λεκιθίνη
~10 σταγόνες βιταμίνη Ε

Για την υδατική βάση:
~1/4 κούπας ανθόνερο
~2 κ. γ. τζελ αλόης
~1/4 κ.γ. βόρακα

Για το άρωμα:
~5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βενζόης
~10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας

Για την παρασκευή της, ακολουθούμε της βασικές οδηγίες παρασκευής κρέμας.
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό (μέχρι που λυπήθηκα να τη δώσω, χεχε). Τη δοκίμασα 2 φορές και ένιωθα τα μαγουλάκια μου βελούδινα. Για κανονικά δέρματα βέβαια, ίσως φανεί λιπαρή, Αυτό σώζεται βάζοντας μικρή ποσότητα. Λόγω του βούτυρου κακάο, είχε μια σοκολατένια μυρωδιά και γι αυτό και το χρώμα της θυμίζει μους μόκα. Αν έχουμε λιπαρό δέρμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταφιδέλαιο αντί για αμυγδαλέλαιο.
Προσοχή στην προσθήκη νερού στις κρέμες (επειδή την πάτησα σε επόμενο πείραμα). Μην το ρίχνετε όλο μονομιάς, αλλά λίγο-λίγο μέχρι να έχετε την πυκνότητα που θέλετε. Αλλιώς θα έχετε μια πολύ υδαρή κρέμα.

Σχόλια

Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
kiki, δε ντρέπεσαι να αποκαλεις εμάς, τις εξαιρετικές, ώριμες και εκπάγλου καλλονής κυρίες, "μουστόγριες";
:ΡΡ

καλη βδομάδα να ' χουμε
(γιατί νιωθω πως δεν θα τα καταφερωωωω; οπως τα σαπουνια ένα πράμα; ανικανη ειμαι εντελως πια ή μήπως τρέμουν τα χεράκια μου λόγω ..μούστου; χαχχχ)

φιλια σε όλες :))
Ο χρήστης Natassa είπε…
κρεμούλα Κικίτσα κρεμούλα? αν αρχισεις και τις κρέμες μετά εγώ τι θα στέλνω??
Ο χρήστης kiki είπε…
Μαριλένα μου, εδώ δε μιλάμε για 40-50 άνω, αλλά για 70 άνω! Οπότε μην τσιμπάς. Εμείς είμαστε νέες και όμορφες και φυσικά θα τα καταφέρεις!

Νατάσσα, αμ που ξεχνάω να τις βάζω; Στέλνε εσύ και βλέπουμε! Σμακ! Εσύ κρέμες, εγώ σαπούνια!
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
αφου το λες Κικίτσα, θα δοκιμασω :)))
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
ντελι ντίαρεστ,
αν αντικαταστήσεις το βούτυρο κακάο με καριτέ, οι μουστογρ...εεε οι ωριμες θα το εκτιμήσουν τα μαλλα.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
όπα! ψωνίσαμε εξωτικά υλικά? εύγε και εις ανώτερα! εγώ τώρα που λιγουρέυτηκα μουσταλευριά (αϊ λαβ μουσταλευριά!)τι θα κάνω???
Ο χρήστης kiki είπε…
Μαριλένα, να τη δοκιμάσεις!

Μαγισσούλι, για να το λες, κάτι ξέρεις!

Χαρτ είδες εξελίξεις; Όσο για τη μουσταλευριά, θα περιμένεις να βάλω συνταγή στο μπλογκ μου ή θα στείλεις δ/νση να σου στείλω πετιμέζι!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
γιούπι,το δέμα μου όσο πάει και μεγαλώνει!:))) θέλω και συνταγή με αφιερώσεις και κορδελάκια:))
Ο χρήστης kiki είπε…
Heart, anytime!
Ο χρήστης eleni είπε…
Όπα,Deli
τι προχωρημένες δημιουργίες είναι αυτές;Μπράβο,τώρα μετά την καλοκαιρινή ταλαιπωρία,το δέρμα μας θα σου είναι υπόχρεο.

Heart και γω λιγουρεύομαι μουσταλευριά...ε όλο και κάποιο πιατάκι θα μας έρθει πεσκέσι,μόλις ανεβούμε στο χωριό.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
τυχερούλα!
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Αλήθεια, η πεθερά διαβάζει το μπλογκ;;;
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
αυτή την απορία, την έχω κι εγώ :ΡΡ

καληνύχτα :))
Ο χρήστης kiki είπε…
Ελενίτσα το δερματάκι μας χρειάζεται περιποίηση (κάτι που μονίμως ξεχνάω)! Χαχα!

Σοφία και Μαριλένα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η πεθερά ΔΕ διαβάζει το μπλογκ!!! χαχα!
Ο χρήστης kiki είπε…
Και για να σας φοβίσω λίγο για τις καταστροφικές συνέπειες του ήλιου και του τσιγάρου να σας πω ότι η πεθερά ήταν μια πανέμορφη γυναίκα, η οποία όμως ουδέποτε έβαλε αντηλιακή κρέμα και κάπνιζε (και ακόμα καπνίζει). Και τα δύο, τα έχει πληρώσει στο δέρμα της στο πρόσωπό της, οπότε προσέχετε...
Ο χρήστης faraona είπε…
Kiki μας ευκολουλα μου φαινεται αυτη.
Θεοι τι να πρωτοκαμω η γυναικα!
Ντεν προλαβαινω λεμε ...ντεν.

τα φιλια μου
Ο χρήστης popelix είπε…
Χα-χα-χα, η λέξη μουστόγρια μου θυμίζει την ταινία "Μια τρελή-τρελή σαραντάρα" και τον διάλογο:
(Τ. Καββαδία)- Μουστόγρια θα γίνεις εσύ!
(Ρ. Βλαχοπούλου)- Καλά, όποιος έχει μάτια βλέπει ... εσύ θα μείνεις μπεμπέκα!
Ο χρήστης kiki είπε…
Φαραόνα...αχ ούτε εγώ προλαβαίνω όλα όσα θέλω να κάνω!!! (για το όσα πρέπει δεν το συζητώ, χαχα).

Ποπελίξ, κι εμένα μου φαίνεται πολύ αστεία λέξη! Χαχα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοριτσακια γεια σας.Αν καταλαβα καλα το 1/4 κουπας νερο ειναι πολυ γι αυτην την κρεμα;
Ο χρήστης kiki είπε…
Ανώνυμη, θα προσθέσεις το νερό λίγο λίγο. Πολύ πιθανό να μην το χρησιμοποιήσεις όλο, ναι.
Ο χρήστης Christina είπε…
ειμαι ποοοοολυ καινουργια στα μαγειρεματα...και παιδευομαι να κανω τις υπεροχες κατα τ'αλλα κρεμουλες αφρατες εστω λιγο !!στοκος μου βγαινουν ολες .ασε που το μιξερ του φραπε κολλαει.!!SOS παρακαλω μια συμβουλη ..
Ο χρήστης kiki είπε…
Εγώ δεν ξέρω για να σε βοηθήσω. Ελπίζω να δει κάποια άλλη την απορία σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ