Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ταξίδι στην Τυνησία


Η Αφρική γενικότερα είναι το μέρος που με συναρπάζει πιο πολύ από όλα στον πλανήτη. Χρόνια προσπαθώ να την επισκεφτώ, και φέτος τα κατάφερα να κάνω την αρχή. Βόρειος Αφρική! Το Πάσχα λοιπόν πήγα μια εβδομάδα στην Τυνησία. Αρνί δεν σούβλισα, αβγά δεν τσούγκρισα, αλλά είδα την ΈΡΗΜΟ!... Μοιράζομαι μερικές από τις εκατοντάδες (!) φωτογραφίες που έβγαλα μαζί σας.














Επίσης ανέβηκα σε καμήλα.

















H καμήλα πρέπει να είναι και το πιο αστείο ζώο που κυκλοφορεί στον πλανήτη!













Εκτός από την έρημο βέβαια, υπάρχουν και οι οάσεις




















Φυσικά, δεν είναι όλα ονειρεμένα και παραδεισένια.. Ο κόσμος είναι πολύ φτωχός στα νότια της χώρας που βρίσκεται η έρημος

















Οι άνθρωποι στον νότο ζουν μόνο στις οάσεις, μόνο εκεί έχει νερό.. Κάποιοι όμως, οι επονομαζόμενοι τρωγλοδύτες, ζουν σε σημεία της ερήμου που είναι βραχώδη, μέσα στους βράχους! Σκάβουν και φτιάχνουν τα σπίτια τους.. Βέβαια, δεν τους λείπουν τα γεράνια!


















Στο βορρά τα πράγματα είναι πιο μεσογειακά. Ελιές και αμπέλια κυριαρχούν στο τοπίο. Το λευκό τοπικό κρασάκι είναι εξαιρετικό! Μοιάζει πολύ με το δικό μας σαντορινιό.

















Η Γαλλική κατοχή στην χώρα έκανε και ένα καλό! Μάζεψαν όλα τα απίθανα ψηφιδωτά και τα τακτοποίησαν στο παλάτι του πασά, που έγινε μουσείο. Δυστυχώς το μεγαλείο δεν μπορεί αν φανεί, αλλά έστω μια γεύση.. Κομματάκι από τον Οδυσσέα με τις σειρήνες και κομματάκι από τον Ποσειδώνα. Αν θέλετε το πιστεύετε, αυτά είναι ψηφιδωτά! Τα ωραιότερα που έχω δει..

















Οι άνθρωποι στον νότο είναι αγνοί και φιλικοί και τα παζάρια ακόμα που κάνουν είναι με χιούμορ και καλή διάθεση. Στον βορρά είναι λίγο πιο τουριστικά τα πράγματα!
Γενικώς όμως η Τυνησία είναι μια χώρα μαγική.. Την προτείνω ανεπιφύλακτα! Προσοχή όμως, μην πάτε καλοκαίρι! Δεν θα δείτε τίποτα, οι θερμοκρασίες στην έρημο το καλοκαίρι φτάνουν και τους 60 βαθμούς κελσίου!
















Τελειώνω με μια φωτογραφία του χεριού μου (!) με φρέσκο τατουάζ χέννας!



Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Ζηλεύωωωωωωω...!!!!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Πρέπει να ήταν πολύ όμορφα.
Πόσο ζηλεύω κι εγώ,όμως ο φόβος του αεροπλάνου δε μ΄αφήνει να πάω κάπου.Μόνο οδικώς ή με πλοίο ταξιδεύω.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
αααα!!!
η φωτο της καμήλας όντως η πιο αστεία φάτσα που έχω δει ποτέ:)))
Ο χρήστης kiki είπε…
Τέλω κι εγώ Τυνησία!
Ο χρήστης faraona είπε…
Kι εγω ζηλευωωωωωω!!!!
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
τέλει βόλτα σε καμήλα :)

(το έχω ήδη κάνει 2 φορες :-)
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Ναι, ναι, ήταν τέλεια σας λέω! Εγώ δεν είχα ξανανέβει σε καμήλα και ομολογουμένως εκτός απο πολύ αστείο και ωραίο, ήταν και λίγο τρομακτικό! Περπατάει με τις πάντες!χαχα!
Eleni, είναι κρίμα να χάνετε τόσα ωραία ταξίδια! Δοκιμάστε βαλεριάνα! Θα χαλαρώσετε και θα κοιμηθήτε!
Ο χρήστης Natassa είπε…
πως δεν εχω βάλει στο μάτι την Τυνησία ?....είσαι και συ ταξιδιάρα ψυχή ε? φαίνεται ωραίο ταξίδι αλλά κκαι πιο μπορεί να ναι το ταξίδι στην μεσόγειο που να μην είναι υπέροχο ? θενκς για τις όμορφες φώτο! και στο επόμενο με το καλό!
Ο χρήστης Starbuck είπε…
Αχ, είμαι τρομάρα μου, είμαι!... Προσπαθώ, όσο μου επιτρέπεται απο διάφορους παράγοντες να κάνω ένα καλό ταξιδάκι το χρόνο.
Ευχαριστώ! Και στα δικά σας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ