Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Milkshake

Ένα ρόφημα-πλήρες γεύμα, ιδανικό για γρήγορο πρωινό, ειδικά για όσους δυσκολεύονται να φάνε το πρωί, ή για όταν πεινάτε και δε θέλετε να φάτε σάντουιτς και τυρόπιτες. Είναι θρεπτικό, βιταμινούχο και πολύ χορταστικό, δοκιμάστε το και στις..υπογλυκαιμίες, αντί πάστες και παγωτά. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά και διάφορα ύποπτα ροφήματα "υποκατάστατα γευμάτων", εγώ σάχνω το δικό μ':)
Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη βοηθάει στην αίσθηση κορεσμού, τα μπραζίλ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικό σελήνιο, η μπανάνα σε κάλιο (κατά της κατακράτησης υγρών) αλλά και τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που μετατρέπεται σε σεροτόνη, ουσία που μας κάνει καλοδιάθετους (διαβάστε), ιδανική επίσης και κατά της αναιμίας, το ταχίνι σε ασβέστιο (κατά του πάχους), το γιαούρτι σε καλά για το έντερο βακτήρια, το σιρόπι αγάβης δεν επηρεάζει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα (GI), εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ξερά φρούτα, κάνουν την ίδια δουλειά. Οι ξηροί καρποί είναι πολύ πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και απαραίτητοι καθημερινά. Ωμοί και ανάλατοι και σε μικρές ποσότητες δεν παχαίνουν (διαβάστε) αλλά τροφοδοτούν τον οργανισμό με πολύτιμα συστατικά: έρευνες έχουν δείξει ότι μόλις 13 γρ ξηρών καρπών την ημέρα μπορούν να μειώσουν ως 30% τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε Omega-3. Το ρόφημά μας είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, που χορταίνουν και καθαρίζουν το έντερο, και δίνει ενέργεια!

Η βάση:
200ml γάλα άπαχο (εγώ βάζω φυτικό)
1 μπανάνα
1 κουταλιά πρωτεΐνη (σόγιας, κάνναβης (hemp) ή γάλακτος (whey), θα βρείτε σε υγιεινάδικο, διαλέξτε μία χωρίς γλυκαντικά και πρόσθετα)
2 μπραζίλ
1 κουταλιά φύτρο σταριού (βιτ. Ε: αντιοξειδωτική, τονώνει την κυκλοφορία, βοηθάει το δέρμα, κατά της κυτταρίτιδας)
1 κουταλιά λεκιθίνη (βοηθά στη διάσπαση του λίπους)
1 κουταλιά αλεσμένο λιναρόσπορο (πλούσιος σε omegas, επίσης βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου)

Οι γεύσεις (για να μην πίνουμε κάθε μέρα το ίδιο):

1. peanut choc (το αγαπημένο μου:)
1 κουταλιά κακάο (πλούσιο σε αντιοξειδωτικά)
1 κουταλιά φυστικοβούτυρο (χωρίς αλάτι και ζάχαρη)
1 ξερό βερύκοκο (πλούσια σε σίδηρο)
1 ξερό χουρμά ή σύκο

2. φράουλες και γιαούρτι
1 φούχτα φράουλες
1 μικρό κεσεδάκι άπαχο γιαούρτι (προτιμώ το στραγγιστό 0%)
1 κουταλιά σιρόπι αγάβης (ή σφένδαμου ή μέλι)

3. εξωτικό
1 μικρή κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό ή δυό φέτες φρέσκο (βιτ. C, κατά της κατακράτησης υγρών)
1 φέτα ώριμο μάνγκο
1 φρούτο του πάθους (απίστευτο άρωμα)

4. coconut lemon n lime
ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι και ένα λάιμ
ένα κομμάτι φρέσκιας καρύδας ή μερικές κουταλιές γάλα καρύδας

5. ταχίνι και κανέλα
1 μήλο
1 κουταλιά ταχίνι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά σιρόπι αγάβης (ή σφένδαμου ή μέλι)

6. frozen
βάλτε τη μπανάνα, το γιαούρτι και ό,τι άλλο φρούτο χρησιμοποιήσετε στην κατάψυξη (μπορείτε να βάλετε τα υλικά για τα μιλκσέικ όλης της εβδομάδας) να παγώσουν πριν τα χτυπήσετε όλα μαζί στο μπλέντερ. Τρώτε με κουταλάκι ή ρουφάτε με πολύ χοντρό καλαμάκι!

7. nutty!
2 macadamias
8 μύγδαλα
1 Brazil
3 καρύδια
3 cashews

8. Αυτοσχεδιάστε!

Το πίνουμε στην υγειά της unstoppable eleni κι όσων άλλων γιορτάζουν, Χρόνια Πολλά!

Σχόλια

Ο χρήστης eleni είπε…
Heart,ευχαριστώ πολύ!

Να σου πω,δεν συμπαθώ πολύ το γιαούρτι και το γάλα με φρούτα.
Με κακάο το συζητάμε.Πάντως το σκέτο γαλατάκι το λατρεύω,μόνο που τώρα το φρέσκο δεν έχει μυρωδιά γάλακτος.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
τώρα που μεγαλώσαμε και τα πίνουμε όλα είναι άοσμο, στα μικράτα μας ήξερε να βρωμάει γαλατίλα!:)
το φυτικό (πχ αμυγδάλου) το έχετε δοκιμάσει? ντελίσιους! για δοκιμάστε με κακάο και ξηροκάρπια και βλέπετε. Τα ξερά φρούτα δεν το κάνουν φρουτένιο αλλά δίνουν γλυκειά γεύση, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά. Χτυπάμε πολύ καλά στο μπλέντερ.
Ο χρήστης eleni είπε…
Αν ζητήσω εδώ γάλα αμυγδάλου,ξέρεις πώς θα με κοιτάζουν;Άσε που αν μ΄ακούσουν,θα κυκλοφορήσει και θα ρωτούν τι,πώς,γιατί...
Θα κοιτάξω όταν πάω Αθήνα.
Ο χρήστης oneiromageiremata είπε…
Μιαμ και σλουρπ και χρόνια πολλά στις Ελενίτσες, στον Κωνσταντίνο κλπ!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
eleni δες κι εδώ, για μια σπιτική εναλλακτική: http://hungryforhungry.blogspot.com/search?q=%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C+%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
heart κόρη υγιεινή, που θα βρω πρωτεϊνες κάναβης?? (μόνο αυτές θέλω:)
τι είναι τα μπραζιλ και η αγάβη?

Πάντως εγώ θα αυτοσχεδιάσω, μου άρεσε η ιδέα πολύ!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
witch τα χω πει τα περι αγάβης, σειρά μου να σας τσακώσω! Είναι το πεντανόστιμο και γλυκό σιρόπι (μοιάζει σαν κανονικό σιρόπι ζάχαρης και στην όψη και στη γεύση) του κάκτου agave, δεν ανεβάζει το GI όπως το μέλι και η ζάχαρη, θα το βρείτε Ελλάδα (γιατί το έχω δει στις συνταγές τις veganfox) στα υγιεινάδικα, όπου θα βρείτε και την hemp powder, μάλλον (αλλιώς ξέρω κάτι άκρες:)) Τα μπραζίλ (brazil nuts), με σοκάρετε τώρα, είναι θρεπτικότατα (η καλύτερη πηγή σελήνιου)ξηροκάρπια, στο ξηροκαρπάδικο της γειτονιάς σας! Θα περιμένω τους αυτοσχεδιασμούς σας:)
Ο χρήστης faraona είπε…
Mμμμμμμμμμμμμμ!!!!!
Δροσερα γιαμ γιαμ !Σλουρπ!

παπαπα!Μας τρελλανες.
Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
α μπα? θα ψάξω γιατι θα φτιάχνει και καλό σκράμπ :)
προ-βλέπω τον local υγιεινατζή να με κοιτά με το μάτι του ροφού :)
Ο χρήστης Μαριλενα είπε…
και γω θα αυτοσχεδιάσω, και γω :))
το φυτικό γάλα, το χρησιμοποιώ πολυ, κατα τις περιόδους της νηστείας. και του αμυγδάλου και του ρυζιου.
της σόγιας, δεν μου αρέσει.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
για να δούμε τι θα φτιάξεις Μαριλένα! της σόγιας εδώ βρίσκω πολλές ποικιλίες με μεγάλη διαφορά στη γεύση, είναι καλό για τη χοληστερίνη και πλούσιο σε φυτοοιστρογόνα (οστεοπόρωση, εμμηνόπαυση κλπ)
Ο χρήστης Juanita La Quejica είπε…
Και αν δεν βρείς σιρόπι αγάβης μαγισσούλα, βάλε λίγη τεκίλλα με μέλι ίσως, αλλά προσοχή στην ποιότητα, να είναι η καλύτερη, φτιαχμένη μόνο από μπλε αγάβη!
Αυτό το nutty heart... γιάμι! Αλλά και με τις φράουλες και με τον ανανά...
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω μηχανή για να αλέθω μπαχαρικά (κακώς, μόνο έτσι γίνεται σωστή μαγειρική, με φρεσκοαλεσμένα μπαχάρια και τα σχετικά, τί masala να φτιάξει κανείς με τα ξεθυμασμένα έτοιμα τριμμένα μπαχάρια;) και ενώ έχω λιναρόσπορο... στο γουδί που δοκίμασα δεν μου έκανε τη χάρη.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
έχεις δίκιο Χουα, θέλει μπλεντεράκι, του λιναριού τα πάθη τραβάς με το γουδί! εγώ βρίσκω εδώ μια πολλή καλή σκόνη λιναρόσπορου και τη γλιτώνω. Τα άλλα όμως με το στικ μπλέντερ μια χαρά γίνονται. Επίσης, αν δεν δοκιμάσεις να τον αλέσεις μόνο του το λιναρόσπορο (θα πεταχτεί σε όλη την κουζίνα:)αλλά τον βάλεις μαζί με τα υγρά, θα την κάνεις την δουλειά σου μια χαρά

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο.Υλικά
131 γρ. λάδι καρύδας
85 γρ. φοινικέλαιο
198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο καριτέ

63 γρ. καυστική σόδα
84 γρ. νερό απιονισμένο
80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε)

Στο tracing πρόσθεσα:
2 κ. σ. σκόνη γάλα
2 κ. σ. παγωμένο νερό
1 κ. σ. μέλι
½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου

Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς.
Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω.
Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι!

Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έστω κρεμ, ενώ ξε…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…