Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο διακοπες πλησιαζουν...

Πλησιαζει ο καιρος των διακοπων και της ξεκουρασης.
Αρχισαμε να καταστρωνουμε τα σχεδια των καλοκαιρινων μας αποδρασεων.Για οσες πανε σε παραθαλασσια μερη και θα περασουν τις διακοπες τους διπλα στο κυμα μαζι με τα παρεο,τα σανδαλια,τα μαγιω και τα φυσικα καλλυντικα απαραιτητα ειναι και τα ελαφρα κοσμηματα .
Ολα οσα ειναι φτιαγμενα απο κοχυλια,ελαφρες πετρες,χαντρες με καλοκαιρινα χρωματα και φυσικα υλικα ειναι οτι πιο καταλληλο γι αυτη την εποχη.Αποφυγετε τα βαρεια και πολυτιμα κοσμηματα .Δεν ειναι ο,τι καλυτερο τις πολυ ζεστες μερες και νυχτες .Αφηστε τα καλα φυλαγμενα σε ασφαλες μερος και παρτε μαζι σας ελαφρα κομματια που θυμιζουν θαλασσα ,ουρανο,ακρογιαλιες και ηλιοβασιλεματα.
Το κοσμημα της φωτογραφιας ειναι φτιαγμμενο απο μαλακο ολοβαμβακο νημα σε ροζ,μπλε,απαλο μωβ και λιγο γκρι.Εχει μαργαριταρια και γυαλινες χαντρες που δενουν στο τελειωμα του με κομματια απο φιλντισι.
Ειναι ολο κατασκευασμενο στον αργαλειο και το μηκος του φτανει χαμηλα στην σχισμη του στηθους.Και φυσικα το κουμπωμα του ειναι απο εννιακοσαρι ασημι για να μην δημιουργει προβλημα αλλεργιας. Υπαρχει σε πολλα χρωματα που ειναι κυριως αποχρωσεις του πορτοκαλι,του τυρκουαζ,του λαδι και του μωβ.Και να μην ξεχνουμε οτι ενα κοσμημα μπορει να αλλαζει ολη μας την εμφανιση χωρις να ειμαστε αναγκασμενες να φοραμε καθε φορα καινουργια ρουχα.

Σχόλια

Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
είναι υπέροχο όπως όλα σου!
πολύ ασωστά τα λες, το πολύτιμο κόσμημα και τα χρυσάφια στην παραλία, δε δένουν με τίποτα..
Ο χρήστης eleni είπε…
Πάντα μας "ανεβάζεις" με τις όμορφες δημιουργίες σου!

Συμφωνώ απόλυτα με τις συμβουλές σου για τα κοσμήματα.Μακάρι να το ήξεραν κι όσες φορτώνονται με ό,τι διαθέτουν.
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
καλά, μόλις ειδα τη φωτογραφία και προτου διαβασω το κειμενο, ειπα "αυτή ειναι η Φαραώνα"

εμενα τα "καλά" μου κοσμήματα ειναι μονιμως φυλαγμένα Φαραώνα μου.

φοράω πάντα ασημένια (που το λατρεύω το ασημι) και χειροποιητα, που αγοράζω απο διάφορους νεαρούς καλλιτεχνες του δρομου :))

το συγκεκριμενο που βλεπω, ειναι έξοχο!

φιλιά πολλά και καλο μεσημερι :)
Ο χρήστης faraona είπε…
Κορες ευχαριστω για τα καλα λογια.Ξερω οτι εδω μεσα κυκλοφορουν μονο καλογουστα πλασματα και γυναικες που ξερουν να ξεχωρισουν τις στιγμες που θα φορεσουν ενα κοσμημα.

Πολλα φιλια κουκλες μου
Ο χρήστης kiki είπε…
Πολύ καλοκαιρινό και ξεχωριστό!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
από τα ομορφότερά σου μέχρι τώρα faraona! υπέροχος συνδιασμός χρωμάτων και λέει και μια ιστορία με δελφίνια:)
Ο χρήστης faraona είπε…
κοριτσια χιλια ευχαριστω για τα καλα λογια.
Ευχομαι ναναι για ολες ενα πολυ φωτεινο καλοκαιρι το φετινο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ