Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Serum μαλλιών κατά του φριζαρίσματος και της ψαλίδας

Υλικά
~25 ml φυτική γλυκερίνη
~25 ml squalane
~5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ροδόξυλο
~5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ylang ylang
~5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
~5 σταγόνες grapefruit seed extract
~5 σταγόνες βιταμίνη Ε
~¼ κ. γ. φυτοκερατίνη
~¼ κ.γ. εκχύλισμα(???) μεταξιού (extrait de soie)
Οδηγίες:
Σε ένα μπουκαλάκι, βάζουμε όλα τα συστατικά και ανακινούμε πολύ καλά. Η φυτοκερατίνη και το μετάξι θέλουν λίγη ώρα μέχρι να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά, οπότε το αφήνουμε λίγο στην άκρη πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σχόλια:
Χρησιμοποιούμε πολύ μικρή ποσότητα σε νωπά μαλλιά. Τα μαλλιά δεν βαραίνουν, αποκτούν λάμψη και γίνονται ... μεταξένια!!!

Σχόλια

Ο χρήστης heart n soul είπε…
αυτό είναι για μένα! για την μακριά και πολύ ξηρή κόμμη μου! Τα υλικά από το νετ? Τι είναι/κάνει το squalane?
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Είναι κάτι σαν ξηρό λάδι. Αν έχει πολύ ξηρά μαλλιά μπορείς να βάλεις λάδι τζοτζόμπα. Θα τα ενυδατώσει και θα τα κάνει πολύ απαλά. Παλιότερα χρησιμοποιούσα σκέτο λάδι με το οποίο ήμουν πολύ ευχαριστημένη.Τα υλικά όλα από το νετ. Γιατί να μην μένω στη Γαλλιά???
Ο χρήστης Isida είπε…
θα με πιστέψεις αν σου πω πως προσπαθούσα μέρες να σκεφτώ κάποια συνταγή για αυτό το θέμα?
Φαίνετε υπέροχη.
Να ρωτήσω κάτι.
Εναλλακτικό του squalane και φυτοκερατίνη?
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Εναλλακτικό του squalane το τζοτζόμπα αλλά δεν ξέρω πόσο λιπαρό θα γίνει. Λογικά αν βάλεις λιγότερη ποσότητα όταν το χρησιμοποιήσεις δεν θα έχεις πρόβλημα. Για την φυτοκερατίνη δεν ξέρω. Η original συνταγή δεν είχε ούτε φυτοκερατίνη ούτε μετάξι. Απλά επειδή μπορείς να τα προσθέσεις σε σαμπουάν γιατί να μην τα προσθέσεις και εδώ??? Βέβαια υπάρχει και φυτική σιλικόνη την οποία μπορείς να χρησιμοποιείς και σκέτη.
Ο χρήστης Isida είπε…
να΄σαι καλά ευχαριστώ!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
merci (για να σας δώσω μια ψευδαίσθηση ότι μένετε Γαλλία:)
Ξέρετε αν το λάδι jojoba είναι καλύτερο για τα μαλλιά από το λάδι καρύδας? Η φυτική σιλικόνη με ιντριγκάρει γιατί φαντάζομαι ότι του εμπορίου τα σκευάσματα έχουν σιλικόνη από πετρέλαιο?
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
Ελευθερία, ωραίες συνταγές!!
Ει δυνατόν, δίνετε παρακαλώ επεξηγήσεις των σπάνιων συστατικών.
Η squalene είναι "ξηρό" έλαιο και ενδέχεται να προέρχεται και από λίπος φάλαινας! Αυτή εδώ είναι από ελιά. Δεν αφήνει λιπαρότητα.
Η "φυτοκερατίνη" είναι υδρολυμμένη πρωτεϊνη από σιτάρι στην συγκεκριμένη περίπτωση. Και προστατεύει συνεπώς εκτός από το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.
Το extrait de soie είναι ξηρό εκχύλισμα φύκους, υποκατάστατο της πρωτεϊνης μεταξιού (από τον σκώληκα:)
Τέτοια παρόμοια καλούδια ενδέχεται να τα έχει ο κυριος της Γερανίου, δεν εγγυώμαι όμως την ποιότητα.

et enfin μια απορία: γοητευτική, η ποσότητα της γλυκερίνης μου φαίνεται κάπως μεγάλη. Δεν ξηραίνει τα μαλλιά και το δέρμα του τριχωτού?
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Δεν το βάζω στο δέρμα του τριχωτού παρά μόνο στις άκρες και στα τσουλουφάκια που πετάνε (λόγω της υγρασίας). Δεν έχω παρατηρήσει ξηρότητα, μαγισσούλα μου. Το χρησιμοποιώ τώρα περίπου 2 εβδομάδες και είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Θα το παρατηρήσω όμως και θα σου πω. Αγχώθηκα για τις φωτογραφίες και άφησα βασικά σχόλια πίσω. Την επόμενη θα είναι καλύτερα!!! Merci και για τις επιπλέον πληροφορίες!!!!
Μάκια!!!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Μ΄αρεσε αυτη η ιδεα για serum μαλλιων,ομως τι γινεται με τα υλικα;Πειτε,βρε κοριτσια,και σε μας καποια διευθυνση στο net για να ξερουμε τι αγοραζουμε;Η Μαγισσα το ξεχασε μαλλον να μου στειλει,αλλα ενταξει με τοσα τρεξιματα που εχει.

Υ.Γ.Μαγισσα παρακαλω,αν το θυμηθεις,στειλε τη διευθυνση.
Ο χρήστης eleni είπε…
Ελευθερία,σήμερα ήταν μέρα...αναδόμησης και γι΄αυτό έφτιαξα το serum,αλλά μόνο με γλυκερίνη,jojoba αντί για το ξηρό λάδι και τα αιθέρια(αυτά διέθετε το κατάστημα).
Λοιπόν,το έβαλα πριν το ίσιωμα,τέλεια τα αποτελέσματα!Τα μαλλιά μοσχομυρίζουν,γι΄αυτο πέταξα ήδη το χημικό ισιωτικό.
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Δεν πειράζει για το squalane. Την πρώτη φορά που το είχα φτιάξει είχα βάλει κι εγώ λάδι τζοτζόμπα. Το squalane το βάζει για να μην γίνει πολύ λιπαρό και βαρύνει το μαλλί. Αν χρησιμοποιήσεις μικρότερη ποσότητα με το τζοτζόμπα, τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια!!!! Όσο για τα αιθέρια μπορείς να πειραματιστείς και με εσπεριδοειδή. Δεν σου λέω τίποτα!!!!!
Ο χρήστης eleni είπε…
Ευχαριστώ,Ελευθερία
θ΄ακολουθήσω τις οδηγίες σου.
Ο χρήστης danah είπε…
πολύ καλό είναι αυτό!θα το φτιάξω..ευχαριστώ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ