Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι : Κουζίνα

Αγαπητές κυρίες ,
σας παραθέτω μερικές εύκολες, οικονομικές και non toxic λύσεις για το καθαρισμό του σπιτιού. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε υπάρχουν σε κάθε σπίτι, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες τύπου "που να το βρω", "είναι ακριβό" κλπ.κλπ.κλπ. Και ξεκινάμε:
Απόψυξη:
Το ξέρω!!! Πολύ βαρετό και συνάμα κουραστικό. Τα χεράκια μας παγώνουν, ενώ ο πάγος μπορεί να μας ¨χαρίσει¨ πολλά μα πάρα πολλά κοψίματα. Την επόμενη φορά, λοιπόν,που θα κάνετε απόψυξη, δοκιμάστε, αφού καθαρίσετε και στεγνώσετε καλά την κατάψυξη-καταψύκτη, να περάσετε όλες τις επιφάνειες με ένα στεγνό βαμβακερό πανάκι, που προηγουμένως θα έχετε βουτήξει σε λίγο λαδάκι. Το λάδι θα δημιουργήσει ένα φίλτρο προστασίας και έτσι ο πάγος ναι μεν θα δημιουργείται αλλά θα φεύγει σχεδόν μόνος του!!!
Φούρνος μικροκυμάτων:
Τρομερή ανακάλυψη!!! Σε κλάσματα δευτερολέπτου το φαγητό μας είναι ζεστό και λαχταριστό. Έχει όμως ένα μείον. Τα υπολείμματα που πετάγονται στα τοιχώματα του φούρνου και που στη συνέχεια ξεραίνονται και άντε μετά να τα καθαρίσεις. Λοιπόν, βάζουμε σε γυάλινο μπολάκι λίγο νερό, το χυμό ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού καθώς και τις φλούδες τους. Βάζουμε το μπολάκι στο φούρνο, ανοίγουμε για 1 λεπτό στο δυνατό και όταν τελειώσει αφήνουμε κλειστό τον φούρνο για 2 ακόμη λεπτά. Ανοίγουμε την πόρτα, βγάζουμε, προσεκτικά να μην καούμε, το μπολάκι μας και με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι σκουπίζουμε όλες τις επιφάνειες του φούρνου. Το λεμόνι και το πορτοκάλι αρωματίζουν τον φούρνο ενώ η όλη διαδικασία διαρκεί το πολύ 5 λεπτά. Χωρίς τρίψιμο, χωρίς χημικά!!!

Σχόλια

Ο χρήστης witch of daffodils είπε…
το αυτό, ως άνω :)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Ελευθερία ελευθερώστε μας από τα χημικά!
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Μα από τη στιγμή που μπορείς να τα αποφύγεις, ποιος ο λόγος να μην το κάνεις????? Κάτω οι πολυεθνικές!!!! Κάτω τα χημικά!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Λικέρ με μύρτιλλα

Η μυρτιά(μυρσίνη,μερτιά,μερσινιά,σμυρτιά) είναι θάμνος με φύλλα λογχοειδή,άνθη λευκά και καρπούς ράγες,μικρούς,κυανομέλανους. Ιστορία:Ιερό φυτό από την αρχαιότητα,συνδέθηκε με πολλές θεότητες,κυρίως με την Αφροδίτη.Όταν η θεά αναδύθηκε απ΄τον αφρό των κυμάτων στην Πάφο,έτρεξε να κρυφτεί πίσω από μυρτιές και έκτοτε έγινε το ιερό φυτό της.Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί μύθοι γι΄αυτό το φυτό.Επίσης οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων πριν το στεφάνι κότινου,στεφανώνονταν με μυρτιές.Και οι περίφημοι κοσμηματοποιοί της αρχαιότητας έφτιαχναν εξαιρετικά κοσμήματα με το σχήμα των φύλλων της,ένα παράδειγμα είναι το χρυσό στεφάνι των βασιλικών τάφων της Βεργίνας στη Μακεδονία μας. Φάρμακο από την αρχαιότητα,χρησιμοποιήθηκε για πλήθος νοσημάτων.Σε περίοπτη θέση στα συγγράματά τους την αναφέρουν ο Ιπποκράτης,ο Διοσκουρίδης,ο Πλίνιος. Επίσης στην αρχαία Ελλάδα παρασκεύαζαν από μυρτιά ένα αρωματικό κρασί "μυρτινίτης οίνος" καθώς και αρωματικό λάδι "μύρτινον έλαιον" Τα μύρτιλλα τ…

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…