Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι : Κουζίνα

Αγαπητές κυρίες ,
σας παραθέτω μερικές εύκολες, οικονομικές και non toxic λύσεις για το καθαρισμό του σπιτιού. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε υπάρχουν σε κάθε σπίτι, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες τύπου "που να το βρω", "είναι ακριβό" κλπ.κλπ.κλπ. Και ξεκινάμε:
Απόψυξη:
Το ξέρω!!! Πολύ βαρετό και συνάμα κουραστικό. Τα χεράκια μας παγώνουν, ενώ ο πάγος μπορεί να μας ¨χαρίσει¨ πολλά μα πάρα πολλά κοψίματα. Την επόμενη φορά, λοιπόν,που θα κάνετε απόψυξη, δοκιμάστε, αφού καθαρίσετε και στεγνώσετε καλά την κατάψυξη-καταψύκτη, να περάσετε όλες τις επιφάνειες με ένα στεγνό βαμβακερό πανάκι, που προηγουμένως θα έχετε βουτήξει σε λίγο λαδάκι. Το λάδι θα δημιουργήσει ένα φίλτρο προστασίας και έτσι ο πάγος ναι μεν θα δημιουργείται αλλά θα φεύγει σχεδόν μόνος του!!!
Φούρνος μικροκυμάτων:
Τρομερή ανακάλυψη!!! Σε κλάσματα δευτερολέπτου το φαγητό μας είναι ζεστό και λαχταριστό. Έχει όμως ένα μείον. Τα υπολείμματα που πετάγονται στα τοιχώματα του φούρνου και που στη συνέχεια ξεραίνονται και άντε μετά να τα καθαρίσεις. Λοιπόν, βάζουμε σε γυάλινο μπολάκι λίγο νερό, το χυμό ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού καθώς και τις φλούδες τους. Βάζουμε το μπολάκι στο φούρνο, ανοίγουμε για 1 λεπτό στο δυνατό και όταν τελειώσει αφήνουμε κλειστό τον φούρνο για 2 ακόμη λεπτά. Ανοίγουμε την πόρτα, βγάζουμε, προσεκτικά να μην καούμε, το μπολάκι μας και με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι σκουπίζουμε όλες τις επιφάνειες του φούρνου. Το λεμόνι και το πορτοκάλι αρωματίζουν τον φούρνο ενώ η όλη διαδικασία διαρκεί το πολύ 5 λεπτά. Χωρίς τρίψιμο, χωρίς χημικά!!!

Σχόλια

Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
το αυτό, ως άνω :)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
Ελευθερία ελευθερώστε μας από τα χημικά!
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Μα από τη στιγμή που μπορείς να τα αποφύγεις, ποιος ο λόγος να μην το κάνεις????? Κάτω οι πολυεθνικές!!!! Κάτω τα χημικά!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ