Κυριακή, 20 Απριλίου 2008

Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι : Κουζίνα

Αγαπητές κυρίες ,
σας παραθέτω μερικές εύκολες, οικονομικές και non toxic λύσεις για το καθαρισμό του σπιτιού. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε υπάρχουν σε κάθε σπίτι, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες τύπου "που να το βρω", "είναι ακριβό" κλπ.κλπ.κλπ. Και ξεκινάμε:
Απόψυξη:
Το ξέρω!!! Πολύ βαρετό και συνάμα κουραστικό. Τα χεράκια μας παγώνουν, ενώ ο πάγος μπορεί να μας ¨χαρίσει¨ πολλά μα πάρα πολλά κοψίματα. Την επόμενη φορά, λοιπόν,που θα κάνετε απόψυξη, δοκιμάστε, αφού καθαρίσετε και στεγνώσετε καλά την κατάψυξη-καταψύκτη, να περάσετε όλες τις επιφάνειες με ένα στεγνό βαμβακερό πανάκι, που προηγουμένως θα έχετε βουτήξει σε λίγο λαδάκι. Το λάδι θα δημιουργήσει ένα φίλτρο προστασίας και έτσι ο πάγος ναι μεν θα δημιουργείται αλλά θα φεύγει σχεδόν μόνος του!!!
Φούρνος μικροκυμάτων:
Τρομερή ανακάλυψη!!! Σε κλάσματα δευτερολέπτου το φαγητό μας είναι ζεστό και λαχταριστό. Έχει όμως ένα μείον. Τα υπολείμματα που πετάγονται στα τοιχώματα του φούρνου και που στη συνέχεια ξεραίνονται και άντε μετά να τα καθαρίσεις. Λοιπόν, βάζουμε σε γυάλινο μπολάκι λίγο νερό, το χυμό ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού καθώς και τις φλούδες τους. Βάζουμε το μπολάκι στο φούρνο, ανοίγουμε για 1 λεπτό στο δυνατό και όταν τελειώσει αφήνουμε κλειστό τον φούρνο για 2 ακόμη λεπτά. Ανοίγουμε την πόρτα, βγάζουμε, προσεκτικά να μην καούμε, το μπολάκι μας και με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι σκουπίζουμε όλες τις επιφάνειες του φούρνου. Το λεμόνι και το πορτοκάλι αρωματίζουν τον φούρνο ενώ η όλη διαδικασία διαρκεί το πολύ 5 λεπτά. Χωρίς τρίψιμο, χωρίς χημικά!!!

3 σχόλια:

witch of daffodils είπε...

το αυτό, ως άνω :)

heart n soul είπε...

Ελευθερία ελευθερώστε μας από τα χημικά!

Ελευθερία είπε...

Μα από τη στιγμή που μπορείς να τα αποφύγεις, ποιος ο λόγος να μην το κάνεις????? Κάτω οι πολυεθνικές!!!! Κάτω τα χημικά!!!!!