Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπερενυδατική-αναπλαστική κρέμα χεριών

Υλικά
Βάση ελαίων
~10 ml ελαιόλαδο
~5 γρ. e-wax
~3 γρ. Βούτυρο καριτέ
~4 γρ. βούτυρο κακάο
~¼ κ.γ. στεατικό
Υδατική βάση
~40 ml ανθόνερο εσπεριδοειδών
~3 ml φυτική γλυκερίνη
~¼ κ.γ. urea
~¼ κ.γ. φυτοκερατίνη
~¼ κ.γ. αλλαντοϊνη
Αιθέρια έλαια & άλλα
~10 σταγόνες grapefruit seed extract
~7 σταγόνες βιταμίνη Ε
~10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βενζόη
~10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
Οδηγίες:
Σε ένα πυρέξ βάζουμε την βάση των ελαίων και σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε την υδατική βάση. Τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν τα στερεά έλαια και ανακατεύουμε καλά τα υλικά για να ενοποιηθούν. Μόλις ζεσταθεί και η υδατική βάση, ανακατεύουμε για διαλυθούν η φυτοκερατίνη, η urea και η αλλαντοϊνη. Αποσύρουμε τα σκεύη από την φωτιά. Αφήνουμε τα μείγματα να γίνουν χλιαρά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα της υδατικής βάσης μέσα στο σκεύος με τα έλαια ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτουμε το συντηρητικό και τα αιθέρια έλαια όταν η κρέμα είναι χλιαρή. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η κρέμα να κρυώσει. Φυλάμε σε γυάλινο βαζάκι.
Σχόλια:
Σε 2 μέρες, τα χέρια μου επανήλθαν στην φυσιολογική τους κατάσταση. Φανταστείτε ότι ήταν γεμάτα δαγκωνιές και γρατσουνιές από τη μικρή. Οι πληγές επουλώθηκαν και τα χέρια μαλάκωσαν απίστευτα γρήγορα.

Σχόλια

Ο χρήστης heart n soul είπε…
τι ωραίο δώρο για τη γιορτή της μητέρας θα είναι αυτή! η δική μου τουλάχιστον είναι μεγάλη φαν. Να σας ταράξω με ερωτήσεις τώρα? Τι είναι το e-wax? το urea? η αλλαντοΐνη? Πώς την ζητάτε την φυτοκερατίνη αγγλιστί (αν ψωνίζετε στο νετ εννοώ) Εντάξει, ταραχτήκατε?:)
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Ουπς!!!Ξέχασα τις επεξηγήσεις.Λοιπόν:
E-wax= emulsifying wax Το βρίσκεις στο νετ με αυτό το όνομα. Υπάρχουν πολλά είδη που κάνουν την ίδια δουλειά. Χρησιμοποιείται αντί για κερί και λεκιθίνη για ομογενοποίηση.
urea βρίσκεις σε μεγάλα (και μικρά φαρμακεία)Δεν είναι φυτικό συστατικό, βοηθάει όμως πολύ στην γρήγορη επανόρθωση του δέρματος.
αλλαντοϊνη βρίσκεις στο νετ(έχει αναπλαστικές ιδιότητες)
φυτοκερατίνη γαλλιστί=phytokeratine.Χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση των νυχιών και των μαλλιών.
Βοήθησαν οι επεξηγήσεις???
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ναι, ευχαριστώ:)
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
σας τσάκωσα heart! για τη αλλαντοϊνη έχω 400 λινκς στα ελιξίρια, δε με διαβάζετε αγαπητή!
Υπάρχει σε συνθετική μορφή και σε φυσική από τη ρίζα του σύμφυτου, αναπλαστικό των ιστών.
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
η urea είναι συνθετική.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
σιγά μη δε με τσακώνατε! δείτε όμως δικαιολογία άπαιχτη που σας έχω: ενώ ήμουν σίγουρη ότι το 'χετε 'ξηγήσει, τώρα που βγάλατε το search bar από πάνω, πού θα κάτσω εγώ να το βρω, ε, πού? (πώς με βρίσκετε?:)
Ο χρήστης heart n soul είπε…
ελευθερία, μήπως να διευκρινίζατε τι εστί "μικρή" για τους αδαής, όχι τίποτα άλλο αλλά θα τους βάλετε να σπάνε το κεφάλι τους:))))
Ο χρήστης witchofdaffodils είπε…
ολόκληρο ψαχτήρι ροζουλί σας 'εβαλα, παραπονιέστε κι κιόλας;-)
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Heart, μικρή είναι η Λίλλη, η Λιλλίκα, το Λιλλάκι μου. Το τετράποδο φιλαράκι μου που σήμερα κάθεται όλη την ώρα στον ήλιο και κοιμάται. Που να'ξερε το καημένο ότι σε λίγο θα κάνει μπάνιο(που καθόλου δεν γουστάρει...)!!!
Ο χρήστης heart n soul είπε…
μάγισσα, ωραίο το σερσέ (λα φαμ:)!

Λιμπερτέ, το'χα ματαδεί ότι πρόκειται για γουφίδιο:) Κάνα ελιξίριο θα της βάλετε μετά το μπάνιο?:) ή έτσι είναι που αποκτήσατε τις γρατζουνιές?:)
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Δεν έχει ελιξίρια για την μικρή!!! Δεν φτάνει που χαλάω το σαμπουάν-αφρόλουτρο μου (12 ευρώ το λίτρο)για να πληθεί η μεγαλιότητά της!!!! Οι γρατσουνιές προήλθαν από "παιχνίδι". Το μυστικό για να μην με γρατσουνάει στο μπάνιο, είναι να κάθομαι μαζί της μέσα στη ντουζιέρα και να την κρατάω αγκαλιά. Μόνο τότε κάθεται ήσυχη.
Ο χρήστης heart n soul είπε…
βλέπω τη γέννηση ζωοφιλικού μπλογκ με τιπς για μικρές και μικρούς να γεννιέται:)
Ο χρήστης Βίκυ είπε…
Αποριών συνέχεια:
e-wax, urea, φυτοκερατίνη, αλλαντοϊνη πού μπορώ να τα βρω στην Αθήνα εκτός από το νετ; Επίσης αν δε βρεθούν μπορώ να τα αντικαταστήσω με κάτι άλλο;
Ο χρήστης Ελευθερία είπε…
Βίκη, e-wax δεν ξέρω αν θα βρεις κάπυ αλλού εκτός από το νετ. Αλλαντοίνη και urea μπορείς να βρεις σε φαρμακείο. Φυτοκερατίνη δεν ξέρω καθόλου αλλά μπορείς να την παραβλέψεις.Το βασικότερο στην κρέμα από αυτά τα υλικά είναι η αλλαντοίνη. Αν έχεις λάδι από σύμφυτο μπορείς να αντικαταστήσεις το ελαιόλαδο με αυτό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το emulsifying wax το εχω βρει με το ονομα emulgade F.Ειδα ομως στο ιντερνετ να σχετιζεται με δερματιτιδα και δισταζω να βαλω στο προσωπο την κατα τα αλλα πετυχημενη κρεμα χαμομηλι.Εσεις πως βλεπετε αυτα τα e-wax;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

η μάσκα του τρόμου

Το μπλογκ αυτό δεν είναι μόνο φρου-φρου κι αρώματα κύριοι, ΟΧΙ ...μπροστά στα ραγδαία πολιτικά γεγονότα θα δώσουμε μαχητικό παρόν,εγώ θα σας συντονίσω..... Καταρχάς εσύ μεσιέ ματατζή...έχω να σου πω τούτο... άντε και να σου δείξω μια συμπόνοια για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασες και σε πάω και στοίχημα γι αυτό,να το καταλάβω πως η κατάσταση του IQ σου δεν σού επιτρέπει να ξεχωρίσεις ένα βόδι από μια φράουλα,ξέρω πως επαγγέλματα με κοινωνική προσφορά που εξελίσσουν και  την προσωπικότητα ,σού είναι έννοιες παντελώς άγνωστες... ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν εσύ ματατζή , με τη ρίψη χημικών μπροστά στη μούρη μου, να ματαιώνεις τον αγώνα ετών που κάνουμε εδώ μέσα συλλογικά και ατομικά  για ένα άλφα αιστητικό αποτέλεσμα . Ξέρεις ματατζή με τι φροντίδα και επιμονή μπλαστρωνόμεθα καθημερινά όλες εδώ, μάσκες με εκλεκτά αιθέρια έλαια και λάδια βιολογικά? ξέρεις πόσα βράδυα έχουμε ξενυχτήσει πάνω από τις κατσαρόλες μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια κρέμα-σαπούνι-σαμπουάν ? ξέρεις πόσο δ

Ο άρκευθος και ένα serum κατά της κυτταρίτιδας

Με αφορμή τις συμβουλές της Emmy για να φροντίσουμε την γραμμή μας μετά τις κραιπάλες του Πάσχα, λίγα λόγια για τον εξαιρετικό άρκευθο (για τον οποίο έχουμε ήδη πει πολλά) και πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιό του σε έναν πανεύκολο ορό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ο άρκευθος (ή αλλιώς αγριοκυπάρισσο ή ουνίπερος) ε ίναι θάμνος αειθαλής. Φθάνει τα 9 μ. ύψος και 4 μ. διάμετρο. Όλα τα μέρη του φυτού είναι αρωματικά. Τα φύλλα του σε νεαρή ηλικία είναι βελονοειδή, σε ώριμη μετατρέπονται σε μυτερά, διιστάμενα και σε διάταξη ανά 3 σε σπονδύλους. Στην επάνω επιφάνεια φέρουν μια διπλή λευκή γραμμή. Ανθίζει Μάρτιο και Ιούνιο. Ο καρπός στην αρχή είναι πράσινος και στη συνέχεια μαύρος, με γαλανό επίχρισμα. Στη χώρα μας φύεται το είδος Juniperus excelsa, είδος σπάνιο και προστατευόμενο με προεδρικό διάταγμα! Από παλαιότατων χρόνων χρησιμοποιείται στην μαγειρική, αλλά και στην παρασκευή ποτών, όπως το gin. Από τους καρπούς του είδους juniperus communis προκύπτει και το αιθέ

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο. Υλικά 131 γρ. λάδι καρύδας 85 γρ. φοινικέλαιο 198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο καριτέ 63 γρ. καυστική σόδα 84 γρ. νερό απιονισμένο 80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε) Στο tracing πρόσθεσα: 2 κ. σ. σκόνη γάλα 2 κ. σ. παγωμένο νερό 1 κ. σ. μέλι ½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς. Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω. Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι! Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έ