Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Το άρωμα του ονείρου


Το άρωμα του ονείρου είναι μια ιστορία αγάπης. Είναι μια ιστορία διατήρησης της –αιώνιας- ζωής. Είναι μια ιστορία απελευθέρωσης από τα αιώνια δεσμά. Είναι μια ιστορία για την μνήμη. Την μνήμη του έρωτα, της ζωής, του αιώνιου θεού Πάνα. Είναι μια ιστορία για ένα άρωμα. Ένα άρωμα τόσο δυνατό, τόσο ιδιαίτερο, τόσο μαγευτικό, τόσο ερωτευμένο που μπορεί να σε γυρίσει πίσω.. από παντού… Είναι μια ιστορία για ένα άρωμα τόσο σημαντικό που πάνω του στηρίζεται η πίστη για τον έρωτα. Είναι μια ιστορία για ένα άρωμα που εξατμίζεται επικίνδυνα… «Είναι ένα έπος που αρχίζει στα δάση της αρχαίας Βοημίας και δεν τελειώνει παρά απόψε, στις εννιά η ώρα το βράδυ (ώρα Παρισιού)»!
Ο Tom Robbins είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Γιατί είναι ένας θεοπάλαβος, υπέροχος σοφός! Και γιατί ποτέ, κανείς, δεν είναι δυνατό να γράψει την μικρή περίληψη που γράφουν τα βιβλία στην πίσω σελίδα χωρίς να χαρακτηριστεί λίγος! Είναι αδύνατο να περιγράψεις με δυο λόγια ένα βιβλίο του Tom Robbins! Είναι αδύνατο να καταλάβεις που το πάει το πράγμα αν δεν φτάσεις σχεδόν στο τέλος του βιβλίου! Και το ακόμα καλύτερο; Μόνο όταν φτάσετε στο τέλος θα καταλάβετε πως, επιτέλους, όλα συνδέονται, όλα δένουν μεταξύ τους για να καταλήξουν… εκεί που πρέπει!

Αυτό το άρωμα, το άρωμα του ονείρου θα σας μαγέψει.. Θα σας τυλίξει στις μαγικές του νότες και θα σας αιχμαλωτίσει τόσο ώστε θα το μυρίζετε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και ναι, ακόμα και αυτό: θα θέλετε να το φτιάξετε και εσείς!

5 σχόλια:

heart n soul είπε...

star, πάνε χρόνια, αλλά από όσο θυμάμαι, από όλα τα βιβλία του Ρόμπινς που διάβασα, αυτό μου άρεσε περισσότερο (αυτό με την Κούδρα και τον Αλομπάρ δεν είναι?)

Faraona είπε...

Na το διαβασετε ανεπιφυλακτα κοριτσια.
Ειναι υπεροχο!!!

leila είπε...

αυτο διαβασα μολις! και το βρισκω υπεροχο!

Starbuck είπε...

Αχ τι κρίμα που το έχετε διαβάσει! Και προσπάθησα τόσο πολύ να το περιγράψω μυστηριωδώς για να σας τραβήξω το ενδιαφέρον!... :(
Όσες δεν το έχετε διαβάσει όμως, αξίζει πολλά πιστεύω!

oneiromageiremata είπε...

Ένα από τα καλύτερα και ένας από τους τρελο-πρωτοτυπο-καλύτερους συγγραφείς που έχω διαβάσει!