Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

9η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών

9η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών


Σάββατο 25 Απριλίου 2009
στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου
Οργάνωση Πελίτι
Η γιορτή είναι ανοιχτή για τον κάθε ενδιαφερόμενο.
Μόνο όσοι θα φέρουν σπόρους, φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες ή αυτόχθονα αγροτικά ζώα
θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής.

Αν είστε καλλιεργητής ντόπιων ποικιλιών, κτηνοτρόφος αυτοχθόνων αγροτικών ζώων
ή εθελοντής και θέλετε να συμμετέχετε στην γιορτή η γραμματεία της γιορτής απαρτίζεται από: τη Ζωή, την Ειρήνη και την Ευτυχία
(Για να στείλετε ηλεκτρονικό γράμμα αντιγράψτε τη διεύθυνση.)

Η Ζωή z.theodosaki@hotmail.co.uk συντονίζει τους συμμετέχοντες από τη Θράκη τη Μακεδονία και την Ηπείρο

Η Ειρήνη irini_sotiropoulou@yahoo.com συντονίζει τους συμμετέχοντες από τη Στερέα Ελλάδα, τη Πελοπόννησο, και τα νησιά

Τους συμμετέχοντες από τη Κρήτη συντονίζει ο Κωστής

Η Ευτυχία e.aspromati@infosoc.gr συντονίζει τους συμμετέχοντες από τη Θεσσαλία

Τους Εθελοντές συντονίζει η Ευτυχία e.aspromati@infosoc.gr .

Θα υπάρχει ένα λεωφορείο για τη μεταφορά όσων θα έρθουν στη γιορτή από την Κρήτη και τη Νότια Ελλάδα. Αναχώρηση στις 6 το πρωί από την προβλήτα των Κρητικών καραβιών στον Πειραιά, επιστροφή το βράδυ. Τιμή εισιτηρίου 35 ευρώ για τους μεγάλους 20 ευρώ για τα παιδιά και τους πολύτεκνους. Πληροφορίες στον Κωστή Γυαλιαδάκη στο 6972310981.
Απαραίτητη η προσυνεννόηση

Το Σάββατο στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Λάρισας με προορισμό το μοναστήρι. Στις 4 μμ θα επιστρέψει στη Λάρισα.
Πληροφορίες στο ΚΤΕΛ Λάρισας 2410537737.

Αργησα τραγικα,το ξερω...κατι προλαβαινουμε ομως,νομιζω τουλαχιστον...

Σχόλια

Ο χρήστης Natassa είπε…
Κάνει πολύ σπουδαία δουλειά η κοιν. Πελίτι. Εκανες πάρα πολύ καλά που ενημερωσες τους αναγνώστες του μπλογκ και ας είναι λίγο αργά, αλλωστε αυριο η μισή Ελλάδα (τουλάχιστον ) δεν δουλεύει.
Εσείς που είστε κοντά μην χάσετε την ευκαιρία!
Ο χρήστης Ξανθή είπε…
Είναι μια διοργάνωση που έψαχνα από πέρσυ για να πάω!!δυστυχώς κάποιο γεγονός δεν μας το επιτρέπει!!Θα περιμένουμε την επόμενη συνάντηση. Μπράβο στους διοργανωτές!!
Ο χρήστης Εύα είπε…
γνωριζω προσωπικα τον παναγιωτη την ψυχη του ολου εγχειρηματος παιδια και παντα τον θαυμαζα για ολο αυτο που κανει.μπορει να μη συμμετεχω στις εκδηλωσεις αλλα παντα τις παρακολουθω και θεωρω οτι αξιζει μεγαλυτερη προβολη.
Ο χρήστης sadigi είπε…
μπραβο Ευα που προβαλεις και συμβαλεις σε αυτη την αξιεπαινη προσπαθεια των ευαισθητων αυτων ανθρωπων
παντα τετοια
Ο χρήστης eleni είπε…
Πραγματικά αξιόλογες δραστηριότητες!
Δεν γνώριζα ότι γίνεται κάτι τέτοιο,αλλά θα ήταν καλό να επεκταθούν σ΄όλη τη χώρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σαπούνι με γάλα και μέλι.

Σαπούνι με γάλα και μέλι.Ή μήπως να το ονομάσω Κλεοπάτρα; Έφτιαξα σαπουνάκι γαλατομελένιο.Υλικά
131 γρ. λάδι καρύδας
85 γρ. φοινικέλαιο
198 γρ. πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο καριτέ

63 γρ. καυστική σόδα
84 γρ. νερό απιονισμένο
80 γρ. φρέσκο γάλα κατεψυγμένο (αντιφατικοί όροι, χεχε)

Στο tracing πρόσθεσα:
2 κ. σ. σκόνη γάλα
2 κ. σ. παγωμένο νερό
1 κ. σ. μέλι
½ κ. σ. αιθέριο έλαιο κέδρου και πεύκου

Η διαδικασία γνωστή. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν ότι είχα παγώσει 80 γρ. γάλα, το οποίο πρόσθεσα όπως ήταν παγωμένο στη σόδα (που είχα φτιάξει μόνο με 84 γρ. νερό) όταν έφτασε περίπου στους 42-45 βαθμούς.
Το αστείο είναι ότι η σόδα έγινε σαν κρέμα. Τώρα τι ζημιά είχε κάνει στο γάλα…θα σας γελάσω.
Στο tracing πρόσθεσα τη σκόνη γάλακτος που ανακάτεψα με παγωμένο νερό, το μέλι και τα αιθέρια. Δεν ήξερα τι αιθέρια να βάλω, οπότε αποφάσισα να βάλω κάτι που να ταιριάζει με μέλι!

Σίγουρα, η χημεία έπαιξε το ρόλο της με τα γάλατα και το μέλι, γιατί ενώ περίμενα να βγει λευκό το σαπουνάκι ή έστω κρεμ, ενώ ξε…

Άργιλος, ένα φυσικό καλλυντικό.

Μετά από όσα μας είχε πει η μαγισσούλα για τον άργιλο, εγώ είμαι η τελευταία που θα πρέπει να σας μιλήσω γι' αυτόν.
Μέσα στα πολλά καλά (και κακά) που έχει η Ζάκυνθος, είναι και ο άργιλος σε μερικές παραλίες.







Το καλοκαίρι, όλοι οι τουρίστες που ξέρουν ή αναγνωρίζουν το πέτρωμα, γεμίζουν το σώμα τους με αυτόν για φυσικό πίλινγκ.









Τώρα αν σας πω ότι εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό το πράγμα, μαλλον μόνο η μάγισσα θα με πιστέψει!!!
Εγώ σαν καλό κορίτσι που είμαι και με μια κάμερα στο χέρι, πήγα χτες επίτηδες στην παραλία της Άμπουλας στο Κάτω Γερακαρίο, για να φωτογραφίσω και να σας δείξω τον άργιλο και να πάρω κάμποσο (τον έγδαρα το λόφο...) Θα έλεγα ότι είναι γκριζοπράσινος, αλλά η μάγισσα ξέρει καλύτερα από εμένα.Βουαλά ο άργιλος λοιπόν.

Υγρό σαπούνι σαν κρύσταλλο!

Κορίτσια & πιθανώς αγόρια, καλησπέρα σας! Αργά και μουδιασμένα κάνω το πρώτο μου post στην παρέα σας, με θέμα τα υγρά σαπούνια. Ας μου επιτραπεί μια εισαγωγή ...
Στην παρασκευή σαπουνιών, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν 3 στάδια μύησης :
Το πρώτο -του αρχάριου- είναι το λεγόμενοmelt & pour. Τρίβουμε το έτοιμο σαπουνάκι, το λιώνουμε με νερό και το ξαναφορμάρουμε. Είναι το στάδιο-ποιός είμαι εγώ-τι είναι σαπούνι-τι σημαίνει φόρμα?
Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό της παρασκευής στέρεου σαπουνιού, συνήθως με την ψυχρή μέθοδο. Βάζουμε τα λάδια μας με την καυστική σόδα, χτυπάμε, σαπωνοποίηση, φορμίτσες και περιμένουμε τις εβδομάδες μας να ωριμάσει. Αυτό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης! Εχει όλη τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι ολότελα δικό σου, λίγο γλυπτική, λίγο νοσταλγία για τις "παλιές", που τα κάναν όλα αλλιώς και μια μελαγχολία για το χρόνο που δε δίνουμε πια στα πράγματα.
Το τρίτο στάδιο είναι το υγρό σαπούνι. Εδώ σχεδόν απαραίτητη είναι η προϋπηρεσία στα άλλα δύο στάδια…